Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28/11 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Μουδανιών η συναυλία – αφιέρωμα στον μεγάλο δημιουργό ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ που συνδιοργάνωσαν το «ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ» και η Πολιτιστική Εταιρία Εκπαιδευτικών «ΠΛΕΥΣΗ». Ο κόσμος που από νωρίς γέμισε την αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου πραγματικά απολαυσε τις ερμηνείες των παιδιών, καθηγητών και σπουδαστών του «Κέντρου Τέχνης Σύνθεση», αλλά ταυτόχρονα είχε την ευκαιρία να μάθει πολλά βιογραφικά και ιστορικά στοιχεία για τον μεγάλο Έλληνα Δημιουργό. Η συναυλία αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη έδειξε πόσο καλή δουλειά γίνεται στο Κέντρο Τέχνης Σύνθεση, γιατί τα τραγούδια που επιλέχτηκαν για το αφιέρωμα δεν ηταν και από τα ιδιαίτερα «εύκολα» στην μουσική απόδοση, αλλά και στην ερμηνεία. Ας μην ξεχνάμε τι είχε πει ένας μεγάλος του Ελληνικού Πενταγράμμου για αυτού του είδους τα τραγούδια και την ερμηνεία τους…
«Τα τραγούδια αυτά τα είπαν μεγάλες φωνές και έμειναν στις καρδιές μας. Όποιος άλλος επιχειρήσει να τα ξαναπεί, θα καταστραφεί»….
Οι μουσικοί, οι τραγουδιστές και η χορωδία του «Κέντρου Τέχνης Σύνθεση», ΔΕΝ καταστράφηκαν.
Μας τα έδωσαν τα τραγούδια αυτά με πολλή αγάπη.
Έτσι έπρεπε, έτσι έγινε. Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ σε όλους, διοργανωτές και συμμετέχοντες και περιμένουμε ανυπόμονα την επόμενη εκδήλωση, το επόμενο αφιέρωμα.
Σύντομα θα αναρτηθεί και το ΒΙΝΤΕΟ της εκδήλωσης.

Βασίλης Τσούγκαρης