Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΟΡΓΗ


Μπήκαμε στην τελική ευθεία για τη Συναυλία και νομίζω ότι πρέπει να ενημερώσουμε για το προφίλ και το έργο των δύο Συλλόγων.
Τα παρακάτω που δεν έκαναν οι "λατρευτές" μας προηγούμενες κυβερνήσεις όπως θα όφειλαν τα έκαναν δύο σύλλογοι που τους αξίζουν συγχαρητήρια και θα θέλαμε όλους εσάς δίπλα μας για να βοηθήσουμε αυτούς του Συλλόγους!

Ο Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» δημιουργήθηκε το 1990.

-Ο πρώτος στόχος του συλλόγου ήταν η δημιουργία μιας πρότυπης ιατρικής μονάδας που μέχρι τότε δεν υπήρχε στην Ελλάδα, της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών η οποία δημιουργήθηκε και λειτούργησε μέσα στο Νοσοκομείο Παίδων ‘’Αγία Σοφία’’ με αποκλειστική χρηματοδότηση του Συλλόγου το 1992.

-Αμέσως μετά την επίτευξη του πρώτου στόχου, ο Σύλλογος σχεδίασε το επόμενο βήμα του: τη δημιουργία ενός πρότυπου ξενώνα στην Αθήνα για να φιλοξενούνται τα παιδιά με τους γονείς τους από την περιφέρεια, επειδή οι θεραπείες είναι μακροχρόνιες. Διαθέτει 32 δίκλινα δωμάτια και κοινόχρηστους χώρους. Ο ξενώνας άνοιξε τις πόρτες του την 1η Σεπτεμβρίου του 1999. Από τότε φιλοξενεί και υποστηρίζει με το ειδικευμένο προσωπικό του παιδιά που πάσχουν από καρκίνο καθώς και τις οικογένειές τους. Επίσης τους προσφέρει πάρα πολλές ακόμη υπηρεσίες χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

-Στα πλαίσια της αντιμετώπισης του προβλήματος του παιδικού καρκίνου, η ΕΛΠΙΔΑ έχει διοργανώσει το Α΄ Ευρωπαϊκό Συνέδριο με θέμα ‘’ Ευρώπη με ανθρώπινο πρόσωπο Βοήθεια στο άρρωστο παιδί’’

Με μεγάλη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων. Επίσης έχει θεσπιστεί στα ευρωπαϊκά βραβεία ΕΛΠΙΔΑ που απονέμονται κάθε 4 χρόνια σε άτομα ή φορείς που ασχολούνται με τα προβλήματα παιδιών με καρκίνο, με την επιστημονική έρευνα, καθώς και με άτομα που ενώ νόσησαν αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για τη δύναμη που έδειξαν στον αγώνα για τη ζωή.

-Τέλος ο Σύλλογος προχώρησε στην κατασκευή και ίδρυση του πρώτου εξειδικευμένου Παιδιατρικού Ογκολογικού Νοσοκομείου στη Ελλάδα για παιδιά και εφήβους έως 18 ετών που πάσχουν από όλες τις μορφές νεοπλασίας το οποίο πλέον λειτουργεί.

Ο Σύλλογος Φίλων των καρκινοπαθών Παιδιών «ΣΤΟΡΓΗ» ιδρύθηκε το 1991.

Το πρώτο μεγάλο έργο της ΣΤΟΡΓΗΣ είναι η κατασκευή κι ο επιστημονικός και ξενοδοχειακός εξοπλισμός ενός Αιματολογικού Κέντρου, το οποίο εδώρησε στο Νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου» Καταλαμβάνει έκταση 4000 τ.μ. που είναι διαμοιρασμένη σε 3 ορόφους και διαθέτει 58 κρεβάτια. περιλαμβάνει χώρους υποδοχής, εξωτερικά ιατρεία, θαλάμους βραχείας νοσηλείας, εξεταστήρια, εργαστήρια, γραφεία, και Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών.

Συμβάλλει στον εξοπλισμό των 2 ογκολογικών αιματολογικών παιδιατρικών κλινικών που λειτουργούν στη Θεσσαλονίκη και εξυπηρετούν όλη τη Βόρεια Ελλάδα.

Χρηματοδότησε κλινικοεργαστηριακές ερευνητικές εργασίες που αφορούσαν μελέτες - αναλύσεις του DNA, γενετικού υλικού, των καρκινικών μεταλλάξεων που παρουσιάζονται στους όγκους των παιδιών.

Μισθοδοτεί μία βιολόγο για τις ανάγκες της ογκολογικής παιδιατρικής κλινικής του ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ Νοσοκομείου, καθώς και μία ψυχολόγο για τις αντίστοιχες ανάγκες της ογκολογικής παιδιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.

Συμπαρίσταται στους γονείς των καρκινοπαθών παιδιών. Η συμπαράσταση αυτή έμμεσα εκδηλώνεται με βοήθεια προς το σύλλογο γονέων των παιδιών η «ΛΑΜΨΗ».

Το επόμενο μεγάλο έργο της ΣΤΟΡΓΗΣ είναι η δημιουργία και η λειτουργία ενός ξενώνα που θα φιλοξενεί τα παιδιά και τους συνοδούς τους όταν έρχονται από περιοχές εκτός Θεσσαλονίκης και δεν έχουν που να μείνουν.

10 ΑΚΟΜΗ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ

Στις 30 Ιουνίου 10 ακόμη σπουδαστές του ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ έδωσαν πτυχιακές εξετάσεις Ανωτέρων Θεωρητικών και κρίθηκαν ικανοί για πτυχίο Αρμονίας κλείνοντας έτσι τον κύκλο της σχολικής περιόδου 2010 - 2011 και ξεκινώντας ταυτόχρονα τον κύκλο καλοκαιρινών μαθημάτων.
Φυσικά ο κύκλος των φετινών εκδηλώσεων στα Ν. Μουδανιά θά κλείσει στις 13 Ιουλίου με την μεγάλη Συναυλία για την ΕΛΠΙΔΑ και τη ΣΤΟΡΓΗ.
Οι νέοι πτυχιούχοι είναι οι: Αρνάκης Αντώνιος, Καλτσά Βανέσα – Στέλλα, Κουτζούχας Χρήστος, Μαργαρίτη Σοφία, Μαστρογιάννη Νίκη Μαστρογιάννης Ιωάννης, Σαρηγιαννίδου Αναστασία, Τζελέπη Αικατερίνη, Τσιγγελίδη Αικατερίνη, Φαφέσα Χριστίνα.
Η Δ/νση και το προσωπικό του ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ συγχαίρει τους νέους πτυχιούχους και τους εύχεται καλή συνέχεια σ΄ αυτόν το δρόμο που επέλεξαν που βέβαια είναι δύσκολος αλλά ταυτόχρονα είναι και ένας δρόμος που καλλιεργεί ψυχές και αξίζει να τον περάσεις.