Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Εύσημα και άλλα τινά ... για τις Παραστάσεις Χορού της "ΣΥΝΘΕΣΗΣ"


   Το καλό πάντα νικάει! Αυτό ακούγαμε από παιδιά όμως την Κυριακή 22/6/2014 η «Σύνθεση» μας δίδαξε ότι το καλό μαζί με την ομορφιά κερδίζει.
   Όλα αυτά τα παιδιά με τα νιάτα τους αυτό μας απέδειξαν. Η παράσταση κράτησε δύο ώρες περίπου και στο διάστημα αυτό κανείς από τους θεατές δεν κουνήθηκε καθιστούς και ορθίους, ούτε καταλάβαμε πως πέρασε ο χρόνος.
   Κίνηση, χρώματα, μουσική, χορός, αρμονία, πρόσωπα χαμογελαστά, συγχρονισμός, θεϊκό το θέαμα.
   Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς , Κλασσική μουσική με το μπαλέτο στον «Δον Κιχώτη» , την «Μελίφτερη μέλισσα» , το «Νεραιδόσπιτο».
   Καταπληκτική η έναρξη με τα βιβλία.
  Οι χανούμισσες μας θύμισαν ΄΄Ανατολή΄΄  πολύ επιτυχημένα τα κουστούμια τα απαστράπτοντα.
   Ηip Hop και Break Dance καταχειροκροτηθήκαν δεόντως από την νεολαία, άξιοι οι πρωταγωνιστές Αντιγόνη και Αλέξης.
   Τα πολλά χειροκροτήματα όμως απέσπασαν τα νήπια , οι μικρές νεράιδες και τα γλειφιτζούρια, θαύμαζες τον ρυθμό και την πειθαρχία. Άξιες δασκάλες η Κατερίνα, η Peggy και η Αντιγόνη. 
   Η  «Σύνθεση» μας χάρισε ένα αξέχαστο απόγευμα και μας δίδαξε για πολλοστή φορά ότι η υπομονή, η επιμονή, η όρεξη για δημιουργία, ο αυτοσεβασμός και η αξιοπρέπεια χαρίζουν και στέλνουν μόνον ωραία μηνύματα σε μικρούς και μεγάλους.
   Όλοι οι συντελεστές της Σύνθεσης δεν είχαν ούτε ωράριο, ούτε κοίταξαν το ρολόι τους.
   Ένα μεγάλο «ΕΥΓΕ» σε όλους μαζί και ιδιαίτερα στον Ζαφείρη Φωτιάδη τον ακούραστο εμπνευστή που οι εκδηλώσεις της Σχολής του, αποτελούν τον πολιτισμό της Πόλης μας.
   Ο σύλλογος «ΕΛΠΙΔΑ - Μαριάννα Βαρδινογιάννη» τον έχει επιβραβεύσει κατ’ επανάληψη για τις εκδηλώσεις του για την « ΕΛΠΙΔΑ». Άραγε η Δημοτική Αρχή θ’ αποφασίσει κάποτε να τον βραβεύσει; ή απλώς να τον ευχαριστήσει;   Άλλωστε ποιος άλλος τιμά αυτή την πόλη;;;



                                                         Με εκτίμηση

                                            Παπαχριστοδούλου Ισμήνη      

Ιούνιος 2014  


    Τα παραπάνω μας έστειλε η κυρία Ισμήνη Παπαχριστοδούλου που παρακολουθεί ανελειπώς τις παραστάσεις της "ΣΥΝΘΕΣΗΣ" και την ευχαριστούμε από καρδιάς!!!