Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ "ΕΛΠΙΔΑΣ"

Την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013 το βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, κυρίου Κάρολου Παπούλια, πραγματοποιήθηκε η Επετειακή εκδήλωση για τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την δημιουργία του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο "ΕΛΠΙΔΑ".
    Στην εκδήλωση έγινε εκτενής αναφορά στα τέσσερα κύρια επιτεύγματα του Συλλόγου από την πρόεδρό του κα Μαριάννα Βαρδινογιάννη:
   α)Τη δημιουργία της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών.
   β) Τη δημιουργία του Ξενώνα «ΕΛΠΙΔΑ».
   γ)Τη δημιουργία της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ».
   δ)Την αδελφοποίηση της Ογκολογικής Μονάδας με νοσοκομεία διεθνούς επιστημονικού κύρους.
  Επίσης στην συγκινητική τοποθέτησή της η πρόεδρος του Συλλόγου αναφέρθηκε στον καινούριο μεγάλο στόχο της "ΕΛΠΙΔΑΣ" που είναι η δημιουργία τράπεζας μοσχευμάτων μυελού των οστών καθώς και οργάνων που θα παρέχονται δωρεάν στα παιδιά που τα έχουν ανάγκη.
    Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Αγγελιοφόρος της «ΕΛΠΙΔΑΣ», Σάκης Ρουβάς, στο ρόλο του αφηγητή «ταξίδεψε» τους παρευρισκόμενους πίσω στο χρόνο, στην αρχή της δεκαετίας του 90, όταν ένα «φωτάκι» ελπίδας άναψε για τα παιδιά που έπασχαν από καρκίνο, με την ίδρυση του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ».
    Ως ένδειξη ευγνωμοσύνης ο Σύλλογος "ΕΛΠΙΔΑ" βράβευσε πολλές προσωπικότητες που υποστήριξαν το έργο του στα προηγούμενα χρόνια μεταξύ των οποίων και οι:Estelle Sotirhos , Ζάχος Χατζηφωτίου και η αείμνηστη Νατάσα Δαφέρμου, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, η Μεγάλη Δούκισσα του Λουξεμβούργου Maria Teresa, η Νάνα Μούσχουρη, ο Jean Michel Jarre κ.α.
  Τέλος στην εκδήλωση τιμήθηκαν 5 παιδιά - πρωταθλητές ζωής, που όχι μόνο κατάφεραν να νικήσουν τη μάχη ενάντια στον καρκίνο αλλά και να διαπρέψουν με υψηλές επιδόσεις στους τομείς που δραστηριοποιούνται. Τα «Παράσημα ΕΛΠΙΔΑΣ» στα 5 παιδιά, τον Αντώνη Φωτιάδη από τα Ν. Μουδανιά, τη Χριστίνα Φυτιλή, την Έφη Βλάμη, τον Στέλιο Παπαρδέλα  και τη Μαρία Μπούσια, απένειμε   ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κύριος Κάρολος Παπούλιας ο οποίος απένειμε Αριστείο «ΕΛΠΙΔΑΣ»  και στην οικογένεια του κ. Ζαφείρη Φωτιάδη, τον πατέρα του Αντώνη, που από τότε που ο γιος του έγινε καλά, στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις την «ΕΛΠΙΔΑ» και διοργανώνει επί 13 συνεχόμενα χρόνια την ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΕΛΠΙΔΑ" με τα παιδιά του  ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ.
  Αξίζει να σημειωθεί ότι στην τοποθέτηση του ο κ. Φωτιάδης αφιέρωσε το Αριστείο του σε όλους τους Μουδανιώτες και γενικότερα σε όσους στηρίζουν αυτή την εκδήλωση θεσμό για τα Ν. Μουδανιά.