Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΘΗΚΕ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ 1940

   Μια εκδήλωση με πολύ συγκίνηση και ενθουσιασμό πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 28-10-2013 από την Πολιτιστική Εταιρεία Εκπαιδευτικών "ΠΛΕΥΣΗ" και το ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ στο Δημοτικό Θέατρο Ν. Μουδανιών.
    Με μια σύντομη προβολή video απο το μέτωπο ξεκίνησε η εκδήλωση για ναμεταφέρει τους παρευρισκόμενους στο  κλίμα της εποχής του πολέμου και στη συνέχεια ακούστηκαν σχετικά με την Εθνική μας επέτειο ποιήματα και πεζογραφήματα  από τους: Τάσο Δαμάσκο, Αθανασία Εμμανουηλίδου, Νίκο Προδρόμου και Ευθύμη Χαραλαμπίδη.
     Οι Καθηγητές και οι Χορωδία του ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ έντυσαν τα κείμενα με τραγούδια που εμψύχωναν τον στρατό που υπερασπίζονταν τα σύνορά μας το 1940 καθώς και   αντιπολεμικά και σατυρικά κατοχικά κομμάτια  που προκαλούσαν ένα κοντράστ συναισθημάτων συγκίνησης, πατριωτισμού και εθνικής υπερηφάνειας στους παρευρισκόμενους.
      Ο Διευθυντής του ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ  κ. Ζαφείρης Φωτιάδης στο χαιρετισμό του έκανε έναν σύντομο παραλληλισμό της επεκτατικής πολιτικής των δυνάμεων του "άξονα" τότε με την κατάσταση που ζούμε σήμερα. Με το "ΟΧΙ του τότε και το ΝΑΙ του σήμερα παροτρύνοντας να αντισταθούμε στην νέου τύπου κατοχή.
     Αξίζει να σημειωθεί ότι στο φουαγιε του θεάτρου λειτουργούσε απο τον Πολλιτιστικο Σύλλογο "ΦΑΡΟΣ" Έκθεση Φωτογραφίας με θέμα τον πόλεμο του 1940.