Σάββατο, 25 Αυγούστου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Σχετικά με την εκδήλωση του Επιμελητηρίου στα Ν. Μουδανιά στις 11 - 8 - 2012
Θα ήθελα να αναφερθώ το γεγονός της διακοπής του τελευταίου τραγουδιού των παιδιών της ΣΥΝΘΕΣΗΣ, αφού όσοι συμμετείχαν αναγκάστηκαν να κόψουν μέρος του προγράμματός τους επειδή λόγω κακής διοργάνωσης δεν χωρούσαν μέσα στην νύχτα.
Εντυπωσιακό είναι ότι αφού και τα παιδιά της ΣΥΝΘΕΣΗΣ αφαίρεσαν μεγάλο μέρος του προγράμματός τους, μιας και τους ζητήθηκε να ετοιμάσουν ένα δίωρο πρόγραμμα και τελικά παρουσίασαν μόλις ένα 45λεπτο στη μέση του τελευταίου τους τραγουδιού τους έκλεισαν τα μικρόφωνα.
Ως εκ τούτου θεώρησα υποχρέωσή μου να γράψω την παρακάτω επιστολή προς τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής.


Αγαπητέ κύριε πρόεδρε,
Γνωρίζοντας την αξιοσύνη σας, την ανιδιοτέλειά σας, τις πολλές  ικανότητές σας και τις προοδευτικές σας ιδέες όσον αφορά τον εμπορικό τομέα, άλλωστε γι αυτό επάξια ομόφωνα σας επέλεξαν για την θέση την οποία κατέχετε.
 Άριστη η σκέψη σας για την εκδήλωση στις 11-8-2012 στην παραλία των Ν. Μουδανιών παρόλο τον δυσμενή καιρό όλος ο κόσμος της πόλης μας βρισκόταν εκεί  και δεν έφυγε μέχρι το τέλος, σας τίμησε.
 Μια τέτοια εκδήλωση δεν θα μπορούσαν παρά να πλαισιώσουν οι καλλιτεχνικοί φορείς της  πόλης μας, ο Π. Σ. Φάρος με του χορούς του, η δημοτική σχολή χορού και βέβαια τελείως ανιδιοτελώς με μεγάλο ενθουσιασμό το ιδιωτικό Ωδείο Σύνθεση του  Ζαφείρη Φωτιάδη. Τα παιδιά του επί 15 ημέρες  έκαναν πρόβες για να παρουσιάσουν ένα  αντάξιο πρόγραμμα στην εκδήλωσή σας. Ο άσχημος καιρός δεν τα λύγισε ούτε οι ενδιάμεσες διακοπές όταν ξαφνικά την ώρα του προγράμματος και ενώ τα παιδιά τραγουδούσαν έκλεισαν τα μικρόφωνα, σιγή επικράτησε, τι συνέβη διερωτάτο ο καθείς. Απλούστατα ένα από  αυτά τα δεσποινάρια που κυκλοφορούσαν με ένα κινητό και ένα ασύρματο τηλέφωνο με ύφος δέκα καρδιναλίων εζήλωσε το Hyde Perk όταν κάποιος έκλεισε το μικρόφωνο του Paul Mac Kardnay για το πεπερασμένο της ώρας.
Εδώ δεν είμαστε Λονδίνο ούτε   Hyde Perk είμαστε Ελληνάρες και απολαμβάνουμε το τραγούδι  των παιδιών μας και χαιρόμαστε τα νειάτα τους.
Ελπίζω ο απλοϊκός λόγος του τρις ολυμπιονίκη Ηλιάδη να δώσει ένα καλό μάθημα σ΄ όλους, διότι ούτε ο κος υπουργός ούτε κανένας άλλος ενθουσίασε το πλήθος παρά μόνο τα παιδιά.
Μια μεγάλη συγνώμη δεν θα έφτανε ίσως μπροστά στον ενθουσιασμό, την προσφορά και την ανιδιοτέλειά τους.
                                                        Με εκτίμηση
                                                Ισμίνη Παπαχριστοδούλου (γιαγιά)

Υ. Γ.  Ακόμη κι αν αυτές οι κυρίες κατέχουν διπλώματα η πτυχία, μεταπτυχιακά η doctorate, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι  χωρίς ανθρωπιά και καλή αγωγή ποτέ κανείς δεν επιτυγχάνει  διότι με την συμπεριφορά τους απέδειξαν μια τέλεια απουσία αυτών και επιπλέον σας εξέθεσαν, άραγε με ποιο δικαίωμα;

  To σχόλιο του ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ
 "Το αμπέλι θέλει αμπελουργούς και το καράβι ναύτες" κε πρόεδρε.
  Σαφώς και δεν υπήρχε πρόθεση, αλλά αν θέλετε να διοργανώσετε άλλη φορά καλλιτεχνικές εκδηλώσεις ρωτήστε και κάποιον που έχει μια ιδέα γι΄ αυτά τα πράγματα.
  Δεν γίνετε για παράδειγμα στην ίδια εξέδρα να στήσετε ήχο για μια ορχήστρα να γίνει sound check, μετά να ξεστηθεί ο ήχος για να παρουσιασθούν χοροί και μετά να ξαναστηθεί ο ήχος για την ορχήστρα και να ακολουθήσει συναυλία κι όλο αυτό μέσα σε ροή προγράμματος.
  Επίσης δεν γίνετε να θέλετε να καλύψετε 4 ώρες πχ και να καλέσετε καλλιτέχνες που τους έχετε ζητήσει 8ωρο πρόγραμμα.
  Ελπίζουμε σε καλύτερες τέτοιου είδους διοργανώσεις!!!! 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: